hétfő 17 június 2024

E. Információbiztonsági Vezető

A rendszergazdai szolgáltatások az elmúlt években eltolódtak, ma már sokkal önállóbb, intelligensebb eszközökön, felhasználó- barátabb szoftverekkel dolgozunk. Egyre nagyobb jelentőssége van az információbiztonságnak, adataink védelmének, biztonságának.

A kormányzati szférában már él a törvény, de közeleg a GDPR is, mely 2018 közepétől ró komoly terhet és kötelességet a versenyszférára.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem - jegyzetek, segédanyagok...

 

Közoktatás vezetői Szakvizsga

Közel három éve belevágtam az egyetemre épülő négy féléves szakvizsga megszerzésébe. Akkori iskolaigazgatóm felkérésére nagy érdeklődéssel, és aktuális információkkal ment végig a képzés. A pedagógus életpálya modell aktualizálása idején legalább első kézből adott használható tudást, és jogot, hogy előbbre léphessek a pedagógus - II minősítés felé. Az alábbi dokumentumok a teljes négy félév főbb tárgyainak vizsgadolgozatait, szakdolgozatát, védését, és a záróvizsga szóbeli tételeinek kidolgozását tartalmazza.

Bővebben: Közoktatás vezetői Szakvizsga

Pedagógus továbbkézés - BurnOut

2015 januárja a téli depressziós, pedagógusok számára egyébként is megterhelő időszakból olyan lehetőséget kínált, mely segítségével hatékonyabban birkózhatunk meg a kiégés testi-lelki problémájával. A foglalkozásokat Dr. Jármy Tibor tartja. A tréning során jobban megismerhetjük önmagunkat, és nem utolsó sorban kollégáinkat. Az önismeret, az önbizalom, a célok és azok elérése sokat számít - aki érdeklődik a téma iránt, nézzen bele ebbe a kisfilmbe (és értékelje át saját munkájához való hozzáállását): Fish filozófia...

Bővebben: Pedagógus továbbkézés - BurnOut

Pannon Egyetem - Veszprém

2006-ban végeztem a veszprémi, ma már Pannon Egyetemen Okleveles Informatika Szaktanár, főiskolára épülő két éves képzés keretében. A képzés során mesterséges intelligencia, adatbázis-kezelés, programozás, és hálózati ismeretek alkották a fő irányvonalat. Nagy pozitívuma volt a képzésnek, hogy párhuzamosan elvégeztem a Cisco hálózati akadémia blokkot is.

Bővebben: Pannon Egyetem - Veszprém

Tankerületi vezető Szakvizsga

Amint végeztem az "igazgató képzővel", lehetőséget kaptam az egri EKF és a Corvinus Egyetem közös szervezésében indított tankerületi vezető szakvizsga megszerzésére. Nem könnyű feladat gyakorló pedagógusként beleképzelni magam egy tankerület vezetésébe, de úgy néz ki eddig nagyon jól megy. Azt még nem tudni, hogy oktatási rendszerünk merre, hogy alakul - nagy átszervezések vannak folyamatban, melyek teljesen felülírják majd az eddigi szakközépiskolai, szakképzési rendszert. Az alábbiakban megosztom az eddigi tanulmányaim gyümölcsét.

Bővebben: Tankerületi vezető Szakvizsga